Concert de percuţie la Casa Universitarilor

Ritm, armonie, energie…toate, graţie sunetului unic al instrumentelor de percuţie. Este ceea ce vă propune următorul concert din stagiunea Prietenii Muzicii organizat de Universitatea din Bucureşti. Miercuri13 noiembrieICon Arts Percussion Group cântă pentru studenţi la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr.46 – strada paralelă cu str. Pitar Moş), începând cu orele 19.00. Prezintă: dr. Diana Gheorghiu.

Alexandra ChiraIrina RădulescuLevente Kiss, cu alte cuvinte trei din cei şase membrii ai ansamblului ICon Arts Percussion Group, vor prezenta un program antrenat de aproximativ 50 de minute din care fac parte următoarele piese:

Theo Loevendie – The Lonely cowbell
Mark Glentworth – Blues for Gilbert
Steve Reich – Clapping music
Keiko Abe – Memories of the seashore
Theo Loevendie – Doppleriana
Alice Gomez – Raindance
Eckhard Kopetzki – Samba life
Eduardo Soto Milan – Corason Sur

ICon Arts Percussion Group a luat ființă în 2007 la inițiativa maestrului Mircea Ardeleanu, în urma cursurilor de vară din același an, desfășurate la Sibiu. De atunci, grupul a fost prezent pe diverse scene româneşti şi europene şi în emisiuni radio pentru recitaluri live.

Ansamblul a cântat şi pe scene internaţionale. În noiembrie 2012, a fost invitat de către Drum Tide Percussion Center din Beijing  într-un turneu educativ în Republica Populară Chineză. Pe lângă cele trei concerte susţinute în Beijing, Anyang și Wuhan, artiştii au  particpat şi la un schimb de experienţă cu colegii lor din Conservatoarele din Beijing şi Wuhan.

În septembrie 2013, ansamblul a susţinut un concert în Elveţia, la invitaţia Kunstlerhaus Boswil. În prezent, ICon Arts Percussion Group se pregăteşte pentru turneul din Mexic, programat  în luna mai 2014.

Intrarea este liberă.

Concertul face parte din programul „Oportunități la tine acasă” finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Proiectele din cadrul programului „Oportunităţi la tine acasă”, dedicat susţinerii financiare şi profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte, urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la data amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tinerii muzicieni români de valoare.

Stagiunea „Prietenii muzicii în Universitatea Bucureşti” face parte din proiectul „Musica Mobile”. Partenerii programului sunt Universitatea din Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (UNMB) şi Radio România Cultural (RRC).

Parteneri media: metropotam.ro, evenimentestudentești.ro și http://www.calendarevenimente.ro.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s