“ταφι2”

Datorită receptivităţii şi entuziasmului elevilor participanţi la prima ediţie a Taberei de Fizică „ταφι” 2011 studenţii din FSRF au decis să organizeze împreună cu Facultatea de Fizică, Măgurele a Universităţii Bucureşti un eveniment special sub semnătura „ταφι2” ce va fi întreprins între datele 07-11 decembrie (propus).

Principala menire a acestui eveniment este de a oferi elevilor implicaţi în Tabăra de Fizică de la Constanţa, dar şi altor doritori (în limita locurilor disponibile), o perspectivă mai bună asupra desfăşurării activităţii de cercetare ştiinţifică în România.

Este un prim pas pentru a descoperi ceea ce se petrece cu adevărat în culisele acestei fascinate lumi a cercetării în domeniul fizicii la noi în ţară, împreună cu obstacolele cu care se confruntă în realitatea impusă de către societatea românească.

Cu această ocazie, viitorii studenţi ai ştiinţelor exacte se vor delecta cu cea mai bună privelişte a situaţiei cercetării în acest domeniu, fiind invitaţi să participe la o multitudine de vizite prin cele mai bune institute de cercetare din România, precum şi în laboratoarele Facultăţii de Fizică, acolo unde vor descopri tainele preparării experimentelor fizice. În urma măsurătorilor concrete şi a evaluării şi interpetării datelor, teoria va putea fi demonstrată. Astfel, elevii vor relua paşii marilor savanţi pentru a descoperi legile după care se ghidează lumea noastră. Aceasta ar fi prima înfăţişare a diferenţelor dintre ceea ce se predă la nivel teoretic în licee şi ceea ce se petrece în lumea reală a cercetării în domeniul fizicii, acolo unde experimentele nu pot decurge întotdeauna ca în manualele şcolare şi unde experienţa experimentatorului şi colaborarea acestuia cu teoreticianul sunt vitale pentru a atinge rezultatul scontat într-o manieră corectă.

Cazare

Cazarea va fi asigurată în căminele Universităţii din Bucureşti, Complexul din Măgurele, mai exact în camerele de protocol ale căminului G-5 (renovat în 2011), la o distanţă de 3 minute de mers pe jos faţă de Facultatea de Fizică – UB.

Program propus:

Ora/Ziua Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Duminică
09:00 Sosire Facultatea de Fizică – UB IFIN-HH Prezentări Experimente Plecare
13:30 Prânz Prânz Prânz
15:00 RADO/INFLPR INCDFM Vizită la Palatul Parlamentului
20:00 Petrecerea de Crăciun Jocuri/Discuţii Petrecere la Quantic Pub

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment le puteti gãsi pe site-ul: www.fsrf.ro

Advertisements

One thought on ““ταφι2”

  1. Pingback: Tabara de Fizica II « Asociaţia Studenţilor Fizicieni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s