Fii şi tu un spiriduş! 2010

“Fii şi tu un spiriduş!”

Proiectul „Fii şi tu un spiriduş!”, aflat în acest an la a doua ediţie, a luat fiinţă din dorinţa studenţilor Facultăţii de Fizică a Universităţii din Bucureşti, membrii ai Asociaţiei Studenţilor Fizicieni, de a împărtăşi bucuria sărbătorilor de iarnă, copiilor care nu au posibilitatea să petreacă această perioadă cu cei dragi.
Proiectul constă în organizarea, în preajma Crăciunului, a unei petreceri în scop caritabil, la care sunt invitaţi atât studenţii Facultăţii de Fizică, cât şi profesorii. Aceasta va fi urmată de o vizită la un centru de plasament,pentru a împărţi cadouri.

Grupul ţintă al acestui proiect îl constituie copiii de la Centrul de Plasament Nr. 7,din localitatea Vidra, judeţul Ilfov, unde, în umbra unor ziduri, parcă rupţi de lume, trăiesc simţind doar dureri apăsătoare, 20 de copii, bolnavi de SIDA. Ne-am îndreptat atenţia spre acest loc din dorinţa de a aduce o pată de culoare în vieţile unor oameni, care în aceeaşi măsură cu noi, au dreptul la bucurie şi speranţa. De asemenea, au dreptul la prieteni, iar prin comunicare şi menţinerea relaţiilor cu ei, încercăm să le îndepărtăm complexul de marginalizare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s