Universitatea Copiilor

Universitatea Copiilor (premiera in Romania) care se bucura de succes pe plan european si in alte zone din lume, a trezit un ecou deosebit, in primul rand printre copii, dar si la nivelul familiilor. Cadrele universitare au raspuns cu multa solicitudine, entuziasm si creativitate.

Universitatea Copiilor asigura in continuare intalniri ale micilor studenti cu profesorii in spatiul universitar, pe un parcurs care cuprinde formule atractive si inedite.

O prima etapa in strategia Universitatii Copiilor, anul de studiu 2010-2011, extinde si consolideaza, in spatiul Universitatii din Bucuresti, experienta cursului pilot din iunie 2010 si cuprinde doua module: I.CERCETARE APLICATA: 1 octombrie 2010 -31 mai 2011

II. UNICO INTENSIV: 20 iunie – 1 iulie 2011

I. Universitatea Copiilor – Cercetare Aplicata

Proiectul se desfasoara in perioada 1 octombrie 2010 – 31 mai 2011 in parteneriat cu UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI.

Vor exista 2 mari teme – stiintele naturii si stiinte socio-umane – , care includ o serie de activitati de cercetare de week-end – ateliere de lucru in cadrul Universitatii din Bucuresti, vizite in diferite puncte de interes stiintific (muzee, institute de cercetare etc).

Activitatea, impartita in 2 semestre, va include alternativ cate una dintre cele doua teme:

Semestrul 1: Stiintele Naturii ( Ecologie, Chimie, Biologie, Fizica, Geografie, Geologie)

Semestrul 2: Stiinte Socio-umane, Antropologie (Paleontologie, Istorie, Psihologie, Arte, Jurnalism)

 

Activitatile se vor finaliza cu excursii de cercetare aplicata ce vor avea loc in primavara anului 2011.

Descrierea anului de studiu 2010-2011

II. UNICO INTENSIV: 20 iunie – 1 iulie 2011

Timp de 2 saptamani vor avea loc ateliere de lucru in fiecare zi, timp de doua saptamani. Profesori universitari vor adapta laboratoarele si cursurile lor pentru studenti cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani. Metodele de lucru for fi cele de educatie non – formala prin joc, prin experimente de tip “hand-on” si “learning-by-doing”.

atelier de fizica 11.12.2010

In data de 11. 12 .2010 studentii UNICO au petrecut o zi in laboratoarele centrului de cercetare – dezvoltare pentru materiale si dispozitive electronice si optoelectronice din cadrul Facultatii de Fizica din Magurele.

Profesorii si studentii Facultatii de Fizica au sustinut cursul-atelier in laboratoare de electronica, fizica nucleara sau fizica moleculara.

Ajutati de aparatura din dotarea laboratoarelor, studentii UNICO au putut observa si intelege diferite procese ce tin de acest domeniu. Astfel, s-au facut experimente de acustica, circuite electrice, s-a observat cum functioneaza un transformator, cum se genereaza curentul, s-a detectat incarcarea pozitiva cu ajutorul electroscopului, s-a studiat dilatarea gazelor, li s-a explicat cum functioneaza laserul, dar si riscurile utilizarii acestuia, acestea fiind doar cateva din activitatile desfasurate astazi.

La sfarsitul programului, profesorii si studentii Facultatii de Fizica au oferit cadouri si diplome tuturor participantilor.

Pentru desfasurarea in conditii optime a programului, transportul catre sediul Facultatii de Fizica a fost asigurat cu sprijinul RATB si al Primariei Generale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s