Noaptea Cercetătorilor!

Baloane, maşini electrice şi tot felul de aparate care ştiu să facă de toate. Primul show de ştiinţă din România avut loc vineri, în mai multe oraşe. În Parcul Copilului din Capitală, publicul au putut participa la demonstraţii şi experimente ştiinţifice care de care mai originale.

Noaptea Cercetatorilor este o manifestare ce se organizeaza in fiecare an incepand cu anul 2005, in toata Europa, in cea de a 4-a vineri a lunii septembrie.

Cu această ocazie, participanţii au primit Paşaportul pentru Ştiinţă –cheia simbolică ce deschide drumul spre Societatea Bazată pe Cunoaştere, care reprezintă scopul suprem pe care şi-l propune Uniunea Europeană pentru anii care vin.

Cu un program amplu şi plin de surprize, profesori şi cercetători,actori şi artişti plastici, oferă o adevărată Sărbătoare a Ştiinţei,dedicată tuturor şi în primul rând generaţiei următoare a societăţii româneşti.

Programul evenimentului:

14.30-15.30 Accesul publicului. Vizitatorii vor primi fiecare din partea organizatorilor un “Paşaport pentru Ştiinţă”. Pe Platou se instalează Balonul, care va fi umflat în prezenţa participanţilor. Balonul, va fi tot timpul ancorat şi va oferi scurte ascensiuni participanţilor.

15.30-16.00 Deschiderea Show-ului – Moment de teatru

16.00-17.30 Publicul vizitează corturile şi asistă/participă la demonstraţii de ştiinţă, la concursuri sportive şi la concursuri pe teme de fizică. În paralel au loc proiecţii de filme.

17.30-17.45 Sosirea lui JULES VERNE, Patronul primului Science Show din România, Mini-spectacol

17.45-19.00 Continuarea vizitei şi demonstraţiilor

18.30 Premierea câstigatorilor de la concursurile:postere, “Cui nu-i e frica de fizică?”-concurs online, concurs on-site pe teme de fizică, concursuri sportive.

19.00-20.00 Concert

20.00-20.30 Plecarea lui JULES VERNE.Laser Show      

20.30          Cafeneaua Ştiinţelor

Sursa: www.rn09.pub.ro ,www.realitatea.net

Fotografii din data de 25 Septembrie 2009, unde profesorii si studentii de la Facultatea de Fizica(UB) au participat la a V-a editie a evenimetului Noaptea Cercetatorilor

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: