Ziua Cercetatorului

23795231_1752229284847869_822333543170354833_n

         ASF-UB organizează in semestrul I un eveniment destinat atât elevilor de liceu cât și studenților facultății cu ocazia zilei cercetătorului. Acesta are ca scop principal promovarea facultății, dorind să ne facem cunoscuți în rândul elevilor de liceu. Pe de altă parte, acest eveniment le oferă studenților șansa de a interacționa cu institutele de pe platforma.

         Astfel, în timp ce studenții vor asista la prezentările institutelor, elevii vor cunoaște facultatea, vor afla ce rol joacă fizica în viața noastră, descoperind că și fizicienii sunt oameni ce au și alte preocupări ( fie că fac sporturi sau alte activități în timpul liber). Se vor vizita o parte din laboratoare, vor vedea experimente, vor interacționa cu studenții, precum  și cu institutele. Faptul că unele experimente sunt realizate de studenții facultății le va permite elevilor să afle cat mai multe lucruri despre viața tinerilor din această instituție.

         Programul cuprinde și un experiment surpriza ce ii va uimi pe elevi. Acest eveniment are în spate foarte multă muncă, organizatorii reușind să atragă cât mai mulți voluntari în acest proiect. Sunt implicați și cei de anul I, care, deși au pășit de curând în această facultate, sub îndrumarea celor din an mai mare  încearcă sa facă cunoscută pe cat de mult posibil această facultate. De aceea dorim dorim sa insuflam și altora pasiunea noastră pentru știință, să le arătăm că nu au de ce sa le fie frica de aceasta materie, că noi suntem cei care putem schimba ceva în jurul nostru.

Advertisements